top of page
Zoeken

In mijn vinger gehapt!

Ik ben laatst in mijn vinger gehapt!

Nee niet door een kat…. Ik neem jullie mee in mijn verhaal over toen de duim een duimpje werd.


Marc wil mij nog wel eens verrassen met bijzondere cadeaus en zo ook deze keer. Hij kwam dolgelukkig thuis met een fantastisch vervroegd verjaardagscadeau voor mij. Ik moest ontzettend lachen. Wat had hij nou toch weer bedacht, een ketting?

Nee.… Het bleek een kettingzáág! Een echte Stihl light, romantiek ten top. Maar goed, ik moest toegeven, het was wel een mega leuke kettingzaag! Zo klein! En zo geruisloos op accu! Helemaal geweldig! In de gebruiksaanwijzing staat echt dat het geen speelgoed is had ik even gecheckt.


Het was nog zomer, het was nog heerlijk weer en het was hoogtijd om onze enorme laurierhaag eens goed te snoeien. Ik stond dus te popelen om mijn geweldige kettingzaag in gebruik te gaan nemen. Neeflief had al met grof geschut geholpen om de haag van de bovenste meters te ontdoen. Aan Marc en mij de eer om het verder bij te werken.Ik kon niet wachten en dook de haag in met mijn Stihl light. Hoppatee! De ene tak na de andere eruit. De zaag gleed door de stammetjes als een heet mes door de boter. Dit ging als een speer! Ik ving de ene stam op en de andere werd al gekortwiekt…. totdat ik net iets te snel greep naar de vallende tak. Mijn geliefde Stihl stond nog niet stil en hapte zomaar een een hapje uit mijn duim!


Geen paniek, niets zeggen tegen m’n man. Onopvallend liep ik soort van fluitend en semi-neuriënd richting keuken. Ik moest wel doorlopen want t bloedde toch wel erg hard! Eerst maar eens even goed onder de kraan. Gelukkig zag ik dat het lapje vlees nog met een minimaal stukje aan de duim verbonden zat. Zuinig op zijn, want dat zag er niet zo fraai uit. En in deze coronatijd zat ik er helemaal niet op te wachten om naar het ziekenhuis te moeten. Na het spoelen heb voorzichtig het vel op zijn plek geduwd. Met tanden en andere vingers opende ik zo snel mogelijk mijn lavendelolie en deed deze flink op de wond. Goed Strak verbinden zodat het vel er op bleef zitten. Nog maar een keer een nieuw verband want het eerste was al doorweekt. Toen het bloeden redelijk onder controle was ging ik op naar de garage om m’n prachtige roze werkhandschoenen te pakken ( hè wat verstandig!) en gewoon alsof er niets gebeurd was weer lekker aan de slag te gaan. Ja, van nu af aan heb ik de enorme kettingzaag met twee handen bediend, zoals in de gebruiksaanwijzing staat!


Ode aan de olie

Na meerdere dagen druppelen was de wond wonder boven wonder met de fantastische hulp van mijn lavendelolie mooi dicht gegaan. Om het verder netjes dicht te laten groeien zodat het niet een raar halfdood hompje vlees zou worden, heb ik een andere geweldige olie gebruikt. Deze stimuleert de groei van de huid en ook dat resultaat mag er zijn.

Mijn duim is weer prachtig genezen en ik heb geen last van littekenweefsel!


En een andere mooie ontdekking die ik gedaan heb? Deze olie stimuleert de huid, dus kan ik deze tegen rimpels gebruiken?? Dat is een goed plan! Dat gaan we proberen! Dus als je mij binnenkort ziet stralen dan weet je waar dat door komt!


Al met al ben ik weer helemaal blij met mijn oliën!

Ook was ik erg blij dat er maar een klein hapje uit m’n duim was genomen...

Voor hetzelfde geld was m’n hele duim er in 1 hap af!

En ik weet niet of ik daar ook n olietje voor gevonden zou hebben....

Ja, wel om de stress te verminderen en om de situatie te accepteren....

maar of ik daar nou blij van was geworden op dat moment?


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page