top of page
Zoeken

Kerstdrukte....

In september gaat het er al over: de donkere maanden komen eraan. Nu, in december, is het inderdaad weer zover. Ondanks het feit dat de wereld op zijn kop staat door een virus, alles anders is, we elkaar niet mogen ontmoeten, we strikte voorschriften hebben waaraan wij ons moeten houden, is het toch gebeurd. De donkere de donkere maanden zijn er weer.Sommige mensen vinden het heerlijk in de wintermaanden. Eerst wat regen, wind en mooie herfstkleuren en dan begint het pas echt. Kou, gure wind, vroeg donker, laat licht, lekker naar huis en de kaarsen aan. Echt genieten voor sommigen onder ons. Anderen krijgen het al moeilijk alleen al bij de gedachte dat het snel donker wordt. De winter is een periode met hele verschillende ervaringen.


Hoe gaan wij met zijn allen dit jaar de kerstperiode ervaren? Bij veel mensen is de kerstperiode toch een moment van bezinning en samenzijn. Samen het jaar doornemen, samen genieten, samen koken (of alleen…) en samen eten, echt samen zijn.


Weken van te voren het menu bedenken. Dagen van te voren boodschappen doen. Bijzondere ingrediënten vooraf bestellen en hopen dat ze binnen komen. Uren en uren in de keuken doorbrengen, want oh wat willen we het liefst een bijzondere maaltijd op tafel zetten. De hele familie komt over de vloer. Oh ja, nu weet ik weer waarom we dat niet al te vaak doen. Zeven wijnproeverijen achter de rug, want je wilt voor de wijnliefhebbers toch wel de best passende wijn bij het 7-gangen diner serveren. Het dessert mag zeker geen ondergeschoven kindje zijn dus ook is er geïnvesteerd in een workshop bij de lokale patisserie die gelukkig zijn vruchten afwerpt.


Alles is gelukt. De foutjes in het diner zijn goed ondervangen. De gesprekken die op discussies uit gingen lopen zijn keurig de kop ingedrukt. De oom die te veel gedronken had is netjes naar huis begeleid. De kinderen die aan het stuiteren waren door al het lekkers dat ze al dagen naar binnen aan werken zijn liggen eindelijk op bed. Iedereen is moe, en sommigen ook voldaan, naar huis gegaan. De hond is net uitgelaten voor zijn laatste rondje voor de nacht…. en dan……

Een moment van rust….

Geen gesprek. Geen drukte.

Geen muziek. Geen geschreeuw.

Geen uitbundige lachsalvo’s…..

Gewoon even rust....


ODE AAN DE OLIE

Het beste recept van de hele kerstperiode! Doe een paar druppeltjes Peace & Calming in je diffuser. Als extra nog een drupje op je polsen.


Zou het zo dit jaar ook weer gaan gebeuren? Ik ben bang van niet. Maar de ontspannende momenten met de heerlijke olie zijn sowieso een aanrader! Voor mens. Voor dier. Belangrijke momenten, gewoon even bewust ontspannen en de wereld om ons heen even loslaten.


IK WENS JULLIE BIJZONDER ONTSPANNEN FEESTDAGEN

EN EEN FIT EN SPRANKELEND NIEUWJAAR!


P.S. Als we straks weer grote familiediners mogen geven: Je kunt ook voorafgaande aan de familiediners hele fijne ontspannende olietjes in de diffuser verspreiden! Misschien is dat nog wel een betere tip?! ;-)


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page