top of page
Zoeken

Ode aan de olie!

Zoals velen van jullie weten heb ik een klein katje mee naar huis genomen van mijn vakantie. Het arme beestje van een paar weken oud, zat helemaal alleen in een groot natuurgebied, ze schreeuwde de longen uit haar lijfje van de honger en kwam letterlijk op mijn pad. Ze wierp zich luid miauwend in mijn armen en toen was het goed. Met grote ogen keek ze naar me op, kroop dicht tegen me aan en begon zachtjes te spinnen.

Jullie begrijpen: er was uiteindelijk geen andere keuze mogelijk…. Deze kleine vondeling ging mee naar huis. Ze kreeg de naam Mego.


Onze andere lieve kat Chester is ook een vondeling. Zij was zelfs nog kleiner toen we haar 12 jaar geleden vonden en we hebben haar met de fles groot gebracht. Ze heeft dus geen stabiele kattenopvoeding gehad, is niet 16 weken bij de moeder kunnen blijven om alle ins & outs van het kattenleven te leren en ze ervaart hierdoor helaas sneller stress in bepaalde situaties dan een kat met een degelijke kattenopvoeding….Tja, en dan kom ik aan met zo’n kleine dondersteen!


Omdat Mego nog zo klein was, en zij zelf ook een vondeling was, had ik eerst nog goede hoop dat haar moedergevoelens het over gingen nemen, maar eigenlijk voelde ik het al aankomen “Chester was not amused….”. Ik heb Chester mijn oprechte excuses aangeboden. Ze keek me tersluiks aan. Nee, dat veranderde niet zomaar iets aan de situatie.

Ai. Dat wordt een lange cyclus van rustig aan elkaar laten wennen, geurtjes uitwisselen alvorens er echt contact komt enz. En dan nog maar zien of het gaat werken. Hoe krijg ik deze twee dames toch zover om enigszins geciviliseerd met elkaar om te gaan?

Young Living bracht de uitkomst!


Vanuit mijn opleiding Kattentrimmen heb ik contact met Hennie Schuit van de Kattentrimbus en Casa Aroma en Hennie vertelde me dat zij dol enthousiast is over de werking van de oliën van Young Living. Ze werkt ermee in haar kattentrimbus en gebruikt de producten ook volop voor hen zelf en hun eigen dierengroep.

Je kunt oliën voor heel veel verschillende doelen gebruiken. Ook om te ondersteunen bij stress, ontspanning en acceptatie. Dat klonk zeer interessant! En alles voor de poesjes, dus ik heb me ingeschreven bij Young Living en heb een mooie starterskit met 12 olietjes en een diffuser aangeschaft.


Natuurlijk deed ik dit in eerste instantie voor de diertjes. De poezen waren degene die ik wilde helpen. Maar al snel merkte ik dat het voor jezelf ook wel erg fijn is. Mmmm wat ruikt dat lekker! Mmmmm wat geeft dat een rust, heerlijk!

Ik wisselde de diffuser af met Stress-away, Peace & Calming, Copaiba. De zachte geur verspreidde zich door het huis. En inderdaad, niet alleen voor de poezen maar ook voor mij ontstond een ontspannenheid en zelfs Marc begon de werking van de olie te waarderen!


Wendy, van Cats Only, die inmiddels ook al enthousiast met de oliën werkt in haar salon en kattenhotel, gaf me de tip om ook Harmony erbij in te zetten. De naam zegt het al, om wat harmonie in de groep te brengen.

Dus Harmony erbij en lekker gaan diffusen! Ook deze geuren deden het uitermate goed op de poezen en op mezelf. Het bracht een heerlijke ontspanning. Er waren zelfs ontmoetingen tussen de katten dat er niet meer gegromd en geblazen werd! En samen snoepjes eten ging al helemaal prima :-D


Chester, die echt wat langer de tijd nodig heeft om te wennen en het contact met Mego toch best irritant vond, want tja wat moet je toch met zo’n kleine spring-in-het-veld, kreeg wat extraatjes op oliegebied. Zij krijgt regelmatig een versterkertje in de vorm van Copaiba, Valor of Vetiver. hierdoor groeit haar zelfvertrouwen en kan ze de stress rondom de kleine nieuwe huisgenoot beter loslaten. Ik laat haar de specifieke olie bijvoorbeeld via het dopje ruiken of biedt het aan op een doekje. Maar ook deze geurtjes gaan regelmatig in de diffuser zodat we er allemaal baat bij hebben.


De olie is geen wondermiddel, maar wauw wat heeft het goed geholpen!

De dames zijn nog geen hartsvriendinnen, maar wat hebben zij veel geleerd!


Chester blijft tegenwoordig gewoon liggen als Mego er aan komt gestormd, Mego weet dat ze best in de buurt van Chester mag blijven als ze er rustig bij blijft zitten of liggen, ze wordt dan niet meer grommend en blazend achterna gezeten en weggestuurd, Mego hobbelt heerlijk rustig achter Chester aan tijdens ontdekkingsreizen in de tuin en Chester geeft zelfs haar gevangen muis aan Mego!


En een bijkomend voordeel is dat wij zelf ook iedere dag genieten van die heerlijke olietjes en subtiele geur in huis! Wij zijn blij! Wij gaan nog veel meer leren en experimenteren met de oliën!13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page